Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Bluetooth Hack Snarf & Jack

10/05/2004


Bluetooth en hacking … das minder. Zeker nu ik net mijn nieuwe telefoon een beetje begrijp, waar natuurlijk ook de handige functie ‘bluetooth’ op zit.
Bluejacking, Bluesniffing en Bluehacking zijn de nieuwe Bluetooth-gevaren. Ik probeer hierom dan ook even een snelle introductie te geven:
Bluejackers, zijn personen die graag wat plaatjes en agendapunten willen versturen naar je, maar geen kwaad in de zin hebben. Check bijvoorbeeld de code & ethics van bluejackers.
Bluesniffing of bluesnarfing (wat volgens mij hetzelfde is), is het binnendringen van een telefoon, zonder dat de gebruiker hiervan weet. Zo kan er toegang worden verschaft tot het telefoonboek, agenda en andere instellingen van de telefoon. Er zijn al programma’s op de markt, waarmee zelfs telefoons kunnen worden opgespoord, die de bluetooth op ‘niet thuis’ hebben staan.
Dat dit zo’n ‘fuzzy’ naam heeft, kan toegeschreven worden aan het feit dat dit nog ‘aardig gedrag’ is. Er wordt tenslotte niets veranderd, er wordt alleen maar gekeken.
Bluehacking is hetzelfde als bluesnarfing, alleen dan met een wat minder vriendelijke opzet. Er wordt geprobeerd de telefoon te veranderen en net als met de internethackers, worden allerlei items in de telefoon achtergelaten.
Meer info in dit artikel of in dit artikel.
Tros Radar schijnt gister in de uitzending wat informatie hierover gegeven. Lees wanneer je meer interesse hebt even de post op Jaggle door. Waar wat meer links en informatie staan.
Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat ik al een keer ‘gebluejacked’ ben. En wel op het station van Utrecht. Een raar onbekend nummer probeerde contact te maken met mij en wilde een foto versturen. Natuurlijk ben ik erg nieuwsgierig, dus heb ik de foto binnengehaald. Een rode motor toverde zich op mijn scherm, terwijl ik de trein instapte. Niet echt een interessant plaatje, ik had wel wat meer verwacht, maar ach … volgende keer beter! Ik ben te jacken onder de naam ‘base’, dus stuur eens wat gezelligs!
Dit onderwerp is ook nieuw voor de moi! Dus mochten er fouten, misvattingen of andere slordigheden in zitten, dan wil ik dat graag weten!

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

waar kan je dat programma downloaden?

aj

04/15/2005

Bluesniff hier: http://bluesniff.shmoo.com/
En je kan ook hier eens kijken .. http://trifinite.org/trifinite_stuff_blooover.html
Dit werkte niet bij mijn telefoon (K700i), maar je kan het proberen natuurlijk.

base

04/15/2005

Werkt dat programma ook op nokia’s ? of hebbe die speciale software nodig?

K!NG

01/11/2006

Geen idee … Er zijn in ieder geval wel Nokia’s die in het lijstje staan van mogelijk kwetsbaar. Meer informatie hier: http://www.thebunker.net/security/bluetooth.htm

base

01/11/2006

is er iemand die weet welke software je kan gebruiken om te sniffen of te bluejacken
voor sony ericsson D750i

$onic

05/03/2006

waar kan je Bluehacking downloaden ???

bombaci

06/22/2006

en volgens mij is die link verkeerd er komt page not found te staan die link moet anders zijn:
http://www.bluejackq.com/code-of-ethics.shtml

bombaci

06/22/2006

Bedankt! Gelijk aangepast.
Wat betreft bluehacking downloaden zou ik geen adres weten ….

base

06/22/2006

kan je mischien geen programma’s op deze site uploaden zodat we het via hier ook kunnen downloaden denk dat dan veel mensen daar blij mee zullen zijn.

bombaci

06/24/2006

Ehm … Dat zou goed kunnen ….maar ik heb de programma’s niet …..

base

06/24/2006

hallo ik vind bluejacking ook heel erg leuk ik heb bloover 1 en 2 en ik heb easyjack v.2.0 om gewoon alleen sms berichten te verstuuren via bluetooth en verder heb ik niks maar weet iemand voor mijn nokia n80 wat progamma,tjes voor te blue jacken??? zo als dat je via bluetooth foto,s kan versturen en muziek en zo ? iemand een idee laat het me weten op dit forum of via brinkman_riccardo@hotmail.com alvast bedankt 🙂

riccardo

01/18/2007

hallo ik vind bluejacking ook heel erg leuk ik heb bloover 1 en 2 en ik heb easyjack v.2.0 om gewoon alleen sms berichten te verstuuren via bluetooth en verder heb ik niks maar weet iemand voor mijn nokia n80 wat progamma,tjes voor te blue jacken??? zo als dat je via bluetooth foto,s kan versturen en muziek en zo ? iemand een idee laat het me weten op dit forum of via brinkman_riccardo@hotmail.com alvast bedankt 🙂

riccardo

01/18/2007

GEBRUIK GOOGLE HALVEGAREN IDIOTEN
NA 1 SEC ZOEKEN HEB JE ZOVEEL SOFTWARE.

OMFG

03/28/2007

hallo ik vind het eerlijk gezegd heel zielig als iemand graag in ander mans dingen gaan kijken en wat die heeft en ik vind dat
niet meer normaal dit is echt heel triest voor die mensen die het doen het is gewoon echt zielig en triest.

Job

05/06/2007

maar wel leuk…

martijn

07/09/2007

heey , kan iemand ook gewoon bluetooth jacking naar mij toe
toesturen ? tekoop.mark@gamil.com

mark

11/03/2007

`hey mense ken je ook hacken mat samsung???

djkollo

11/07/2007

Over dat bluehacking, zoek op google es op: SUPER BLUTOOTH hack. Dat deed ik ook en zo vond ik er een paar. LET OP: de eerste was meteen een virus, dus scan alles wel eerst driedubbel.
Nadeel van dit programma is dat het’slachtoffer’ wel eerst akkoord moet gaan met de verbinding ( zeg dus gewoon dat je een leuk bestandje overzend) en dat het speciaal gemaakt is voor Sony Ericsson, dus veel functies doen et niet op Nokia. Weet iemand nog een programmaatje zonder deze nadelen?

MetalPinguin

02/08/2008

Het is altijd leuk en spannend om in andermans eigendommen te snuffelen via de Blooover.
Werkt deze eigenlijk ook op de Nokia N95?

Patrick Gast

10/25/2008