Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Eccky The Sequel

12/01/2004


Eccky is dan eindelijk uit de geheime kamer gekropen! De msn-generatie kan in zijn handjes knijpen, want in dit spel staat ‘chatten’ centraal. Niet alleen via messenger, maar ook via de mobiele telefoon kan straks ge-ecckied worden.

“Eccky begint als een embryo maar doorloopt in 18 dagen de tijd van de geboorte tot het 18e levensjaar. Wat Eccky onder meer zo bijzonder maakt, is dat iedere Eccky een virtueel karakter is met unieke kenmerken (zowel qua uiterlijk als qua karakter). De gebruikers bepalen voor een deel ook hoe hun Eccky eruit komt te zien. Wat dat betreft zijn Eccky’s net mensen en gedragen Eccky’s zich ook als zodanig. We hebben namelijk gebruik gemaakt van kunstmatige levenstechnieken. Dat betekent dat achter iedere Eccky tenminste 160 dynamische variabelen (verschillende kenmerken) zitten. Een Eccky kan bijvoorbeeld honger hebben, van zoet houden, van hippe kleding, etc. etc. Om een Eccky tot leven te wekken moet je iemand uitnodigen. Bijvoorbeeld een vriendinnetje met wie je een Eccky wil maken en verzorgen. In de beta-fase zal Eccky via “invitation only” worden verspreid. Bron: Emerce

Samen met een persoon, uit bijvoorbeeld je msn-lijst, verwek (lees: koop) je een eccky en voed je deze gedurende 18 dagen op. Naast de vijf oranje knipperende msn-schermpjes op je beeldscherm, vraagt je eccky ook de aandacht en moet je ‘hem / haar / het’ bezig houden! Natuurlijk is er gedacht aan een ‘reclamevolle’ omgeving waar jouw eccky groot kan worden, zodat sponsoren tevreden gesteld worden. Zo kun je ook ‘extra credits’ kopen om je eccky speciaal te maken.
Microsoft is ook al om een hoekje komen gluren naar eccky. Ik ben erg benieuwd hoe eccky ontvangen zal worden en in welke mate het buitenland kan gaan genieten van deze ‘dynamisch en sociaal-interactieve’ tamagotchi.
Thnx to Emerce & Mediafacts.

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

Is de Tamagotchi niet al een tijdje passé?

EPD

12/01/2004

Maar deze tamagotchi is niet statisch maar dynamisch en interactief –> vraagt je aandacht.
Maar ik ben zeker benieuwd hoe deze karakteristieken naar voren komen bij het beestje ; ) .. ehm .. kind : )

base

12/01/2004

EN ja…ik werk inderdaad voor Eccky. Ik ben er (mede)verantwoordelijk voor dat Eccky straks tegen jou gaat praten via MSN en SMS. Details mag ik nog niet geven, maar hou eccky.com maar in de gaten 🙂

macfab

12/01/2004

Wel onwijs gaaf dat je meewerkt aan zo’n groot multimedia project !! Ik ben erg benieuwd hoe Eccky zich staande gaat houden en welke nieuwe deuren er worden geopend!

base

12/01/2004

Ik heb alleen echt geen zin om hiervoor te gaan _betalen_. Maar dat kan ook aan mij liggen.

Jeroen

12/02/2004

Ehm .. het is maar 1,5 € en voor één keer wil ik het wel eens proberen. Maar het is inderdaad wel jammer dat dat ‘ding’ maar 18 dagen leeft. Ik ben ook zeker niet van plan elke maand een ‘nieuwe’ op te voeden. Ik hoop dat ze hier wat creatiefs op bedenken … maar het blijft een slim commercieel product ; ). Er moet ook geld op de plank komen.

base

12/02/2004

hoe moet je je goede email invullen??

maike

08/17/2005

Hoe bedoel je Maike ? Op deze site of bij Eccky ?

base

08/18/2005