Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Firefox problemen III

12/07/2004

De III achter de titel van dit bericht geeft al aan dat ik in het verleden al wat heb gerommeld met deze browser. Nu gaat het bij dit bericht niet alleen om mijn persoon alleen, maar staat de hele ‘vuurvos-gemeenschap’ te klapperen met zijn oren.
Een Nederlander heeft namelijk een code geschreven van twee regels, die Firefox laat crashen. Ga naar deze pagina waneer je gebruik maakt van Firefox en test het zelf uit. Het werkt!
Wat ik vooral wel aardig vind aan dit verhaal, is het feit dat de maker van de code de fout al een tijd geleden had gemeld bij de makers van Vuurvos: Mozilla. Geen reactie op zijn mailtje, totdat hij een bericht stuurde naar een grote mailinglist en eindelijk de aandacht van het team van Mozilla trok. Je moet dus flink aan de bel trekken wil je wat bereiken.
Via webwereld.

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

Hoppakee. Dat was ik.
Maar toch zit er verschil in een bug die Firefox laat crashen en een exploit, een stukje code waardoor iemand iets kwaadwillends kan doen.

Jeroen

12/07/2004

Volgens mij heb je trouwens bij zowel Firefox als IE geen titel in je HMTL…

Jeroen

12/07/2004

Yep, ben ik met je eens, oh grote firefoxverdediger ; ).
Firefox wordt alleen steeds meer gebruikt en is steeds meer onderhevig aan tests zoals deze. Ik ben bang dat als Firefox deze groei in populariteit gaat aanhouden, er wel meer kwaadwillende codes worden ontwikkeld. Net als bij explorer gebeurde.

base

12/07/2004

Ehm … bij Firefox kwam ik dat laatst tegen ja ; ). Had er nog geen aandacht aan besteed. Bij IE doet hij het wel. Dus ik zal wel weer een klein stukje code moeten veranderen, waardoor verbasterd weer bovenaan zal blinken. Het is alleen op de pagina’s van de berichten zelf trouwens.

base

12/07/2004

BTW, mijn favicon – icoon doet het trouwens wel goed bij Firefox en niet bij IE. Pluspuntje voor Firefox ; ).

base

12/07/2004

hoe krijg je dat ook al weer voor elkaar?

Jeroen

12/07/2004

Ehm plaatje maken met bijvoorbeeld het programma: ‘Iconforge’ , dat vervolgens ‘favicon.ico’ noemen en via de code: link rel=”shortcut icon” href=”jouwurl/favicon.ico” / laten verschijnen in je browser. (Ik heb de pijltjes aan de voor- en achterkant weggehaald, anders zag je de code niet. : )
Succes !

base

12/07/2004

Bij IE doet dat favicon het niet omdat jij je website ooit eens eerder bezocht hebt toen je site nog geen favicon had. Dat wordt ergens in het register gegooid en dat gaat er niet zo 1-2-3 weer uit had ik begrepen.

Gold Striker

12/07/2004

Ja idd, maar ik had laatst wel even dat hij de favicon herkende. Daarna niet meer : (.
Maar ja … het is ook maar een grappig icoontje.

base

12/07/2004