Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Francisco van Jole vs. weblogs

10/25/2004

Al weer een tijdje in het ‘weblog-nieuws’, is het debat rondom de netwerk-uitzending van 22 oktober, over ‘de macht van weblogs’.
Erg interessant dus, ook al wordt de uitzending door de hele ‘webloggemeenschap’ als ‘bevooroordeeld’ en ‘zwartmakerij’ bestempeld. De discussies die hieraan vooraf gingen, komen vooral van Geenstijl, die door middel van een open brief Francisco van Jole tot een discussie wil aanzetten en Retecool, die met haast 400 reacties op de aankondiging van de uitzending een stempel drukt.
Na de uitzending was het duidelijk dat de enige persoon die mee wilde werken, Jeroen Otten van Zeikerdje.com, alleen stond als weblogger, die toch al door de webloggemeenschap buitenspel was gezet. Zeikerdje meldt dit over de discussies omtrent dit onderwerp.
Maar het is natuurlijk nog niet over, want Francisco van Jole heeft op zijn weblog een nabeschouwing gezet van de uitzending van netwerk. Geenstijl is hier snel bij en reageert op de uitspattingen van Van Jole.
Ook retecool gaat over tot feedbackoorlog, onder de leiding van ‘je suis pie’. Hoor en wederhoor gaan via de eigen weblogs prima van start en zorgen toch nog voor een prima discussie. Deze post zorgde er dan ook voor, dat ik jullie hierover wilde berichten.
Ook viel mij op dat de discussie, op een enkele post na, van een aardig hoog niveau is over dit onderwerp bij retecool. Mediatheorie-grondleggers worden zonder moeite aangehaald en in de context geplaatst van dit debat. Er is dus wel degelijk een onderscheid te maken in weblogs en de manier waarop de gemeenschap participeert binnen de webloggrenzen.
Een transcript van de uitzending is hier te vinden.

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.