Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Gameplay Beurs deel III

09/16/2004

Na een zeer lange treinreis, die ik stiekem wel gewend ben, maar nu even niet laat maar zeggen, komen drew en ik aan op Utrecht CS. Op de weg naar de beurs wordt het duidelijk dat er nog een andere beurs aan de gang is, namelijk een ‘schoonheidsbeurs’. Als we om ons heen kijken zien we inderdaad ook een hoop opgetutte vrouwen lopen met nagels waar geen console mee te bespelen valt.
Vlak na de McDonalds zien we een groot bord met Gameplay beurs. We zitten goed, alleen is het geluid uit de hal wat beangstigend. En inderdaad, de hal staat afgeladen. In met geen mogelijkheid te vinden rijen, staan duizenden jongeren te wachten op goodies en games.
Drew en ik zien de vip ingang en zijn in 4.7 seconden binnen.

Snel lopen we een rondje over de beurs om nog wat van de games te zien, voordat er rijen hongerige jongeren voor staan te kwijlen. Uiteindelijk belanden we bij Logitech, de hoofdsponsor van het evenement en onze sponsor. Goede stand met uiteraard Doom III op de pc’s. Even kijken dus.
Na vijf minuten horen we Skate, een figuur van de power unlimited, schreeuwen op het podium. Met enorme praatjes en mans gedrag spreekt hij zijn 14- en 15-jarige fans toe over het feit dat hij ‘wel lekker de nieuwste games al gespeeld had’. We geven weinig aandacht aan dit trieste gedrag en gaan naar een andere stand waar het nogal druk is. Na wat navraag gedaan te hebben, blijkt dit de stand te zijn waar straks Halo II gespeeld kan worden en net op dat moment worden vijftig ‘tokens’ uitgedeeld om daar voor in aanmerking te komen.
Om een idee te geven van de drukte van deze stand en andere stands tijdens de ‘goodie-hunt’ een foto.

De vip-stand was nog niet geopend, zoals de foto hierboven aangeeft. Maar daar zou in een aantal uur verandering in komen. Eerst nog even de beurs over om bijvoorbeeld een aantal retrogames te bewonderen, zoals ‘sonic the hedgehog’ of om wat aardige en nieuwe games te bewonderen. De games die mij het meest opvielen waren ‘donkey kong konga’, niet te missen door zijn immense jungle-stand, de nieuwe call of duty & zeker ook ‘paper mario’! Stiekem ben ik ook wel benieuwd naar ‘the playboy mansion’. Hieronder een foto van donkey-konga in actie.

Een serieuzer deel van de beurs werd vooral gebracht door Gamelogic. Een bedrijf dat zich bezighoud met de techniek achter de games. Er werden elk uur presentaties gegeven. Erg interessant, maar ik moet toegeven dat ‘vectoren’ en andere lastige termen iets teveel zijn op zo’n beurs. Je moet er verstand van hebben, laten we maar zeggen.
De mobiele-telefonie was vanuit sony gerepresenteerd op de beurs en er stonden wat k700i’s waarmee gespeeld kon worden. Erg leuk om er dan, met dezelfde telefoon, naast te gaan staan en Call of Duty te gaan spelen!
Uiteindelijk na alle army-babes van ons afgeslagen te hebben, de konijntjes op hun bank voorbij zijn gelopen, zien we actie bij het vip-gedeelte.

Uiteraard worden we netjes onthaald en drinken wij een glaasje mee. Twee uur later hangen we nog steeds op dezelfde tafel, maar zijn onze consumptiebonnen op. We haken moe maar voldaan af.
Ook al heb ik veel ‘zo‘ gestaan, wij staan nergens op deze foto’s. Mochten jullie drew en mij ontdekken, dan zou ik dat graag willen weten ; ). We moeten namelijk wel ergens op staan, want iedereen liep met camera’s!
Meer babes, games en gameplayfoto’s vinden jullie hier of hier.
Met speciale dank aan retrogames en border-patrol / pug voor de vele foto’s!

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

je hebt nogal veel plaatjes van RG gebruikt heh 😉 hoe kwamen jullie trouwens in vredesnaam aan de VIP-kaarten? ik heb er flink om moeten vragen 😉

Mo6

09/16/2004

Ja inderdaad, maar ik link jullie ook netjes toch? : ).
Ik zal jullie nog even vermelden ; ).
Kon weinig vinden nog qua foto’s en dat terwijl 3/4 met camera’s liep. Beetje raar, maar ja.
Verder hebben we de vip-kaarten via logitech gekregen, zoals ik al zei ; ).

base

09/16/2004

Die VIP-pasjes zien er ook erg copy-proof uit 🙂
Volgens mij is Bas gewoon even aan het photoshoppen geweest.
Maar waar blijven de foto’s van opgetutte vrouwen?

EPD

09/17/2004

Hahahah, daar heb ik geen foto’s van helaas. Ik werd er gister nog even aan herinnerd door Drew, dat de BreakOutstanddames ook onvindbaar zijn … jammer genoeg.

base

09/17/2004