Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

GeenStijl

10/07/2004

Een hack-gezelschap dat zich de ‘0x1fe crew’ noemt, heeft het de laatste dagen nogal op regeringssites gemunt. De websites regering.nl en kabinet.nl liggen eruit.
Een krachtige aanval dus! Tot mijn verbazing las ik ook, dat geenstijl ook door de hackers is aangepakt. De provocerende website had namelijk het telefoonnummer van een van de hackers geplaatst en hierdoor de woede van de ‘0x1fe crew’ ontketend.
Volgens Fok! gaat het om het telefoonnummer van de woordvoerder van de hackers.
De aanvallen zijn allemaal DDOS, Distributed Denial Of Service, aanvallen. Met meer dan 90.000 computers wordt er zoveel verkeer gegenereerd richting een bepaald netwerk, dat dit bezwijkt.
Over geenstijl:

Het weblog is ook nog steeds onbereikbaar, nadat ze vannacht de naam, adres en telefoonnummer van een inwoner uit Breda onthulden die achter de DDoS-attacks zou zitten. Ook zijn ip-nummer werd vermeld.
In een reactie op FOK! hebben de heren DDoSsers laten weten dat het platleggen van GeenStijl als een waarschuwing geldt voor iedere andere site die de gegevens van hun woordvoerder openbaar maakt. Bron: Fok!

En inderdaad, geenstijl ligt er nog steeds uit. Toch wel interessant dat dit zo mogelijk is. Ik ben erg benieuwd of we dezer dagen nog meer van dit hack-gezelschap te horen krijgen.
Bron: Volkomenkut.com
Tevens kun je hier een radiouitzending beluisteren van radio 538, waarin Barry Paf één van de hackers aan de telefoon heeft. De anonieme hacker aan de telefoon is 16 jaar en is het samen met de rest van de crew, niet eens met het beleid wat de regering doorvoert. Op deze manier proberen ze de aandacht te vestigen op de ‘rare plannen’ van de regering.
De website van ‘0x1fe‘ is hier te vinden.
Bron: dennislog.

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

Achja, zolang het Geen Stijl is, is er toch geen probleem? Of lees je die site voor je lol?

Jeroen

10/07/2004

Hahahah …. tja .. ik kijk alleen als er een interessant onderwerp is. (Via rss )
En natuurlijk ben ik wel sensatiebelust, maar daarmee nog geen dagelijkse geenstijlvreter. : )
En ik vind de gemeenschap rondom geenstijl interessant. Maar volgens mij ben je het daar wel met me eens.

base

10/07/2004

Inderdaad

Jeroen

10/07/2004

scriptkiddies zijn zo 1999 (mag ook 1337 zijn)

EPD

10/07/2004

hahaha h4x0r 😛

base

10/07/2004

Geweldig!!! Van dit soort acties kunnen we een hoop leren!! Ik denk dat we de ox1fe mensen hoog moeten houden. Ondanks dat ze geenstijl hebben platgelegd.
We zullen het blijven volgen. Greetzz

M@@RTEN

10/07/2004

Hahaha … ik had het er even kort met mijn ouders over, maar die waren het er niet echt mee eens. Het neerhalen van de websites is niet te tolereren en geen middel om bijvoorbeeld je ‘stem’ te laten horen. (aldus een korte interpretatie van het gesprek)
Ik kan met beide wel wat. De actie is aan de ene kant niet goed, maar schud misschien wel wat mensen wakker.
Als ze maar van ver~basterd afblijven ; ).

base

10/07/2004