Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Indentiteit

06/24/2004

Ben druk bezig met het afronden van mijn laatste paper, die ik later weer kan gebruiken voor mijn scriptie.
Ik loop wel vaker tegen lastige onderwerpen aan wanneer ik papers schrijf en me in allerlei moeilijke bochten wring en dit is er weer zo een.


Ik ben op zoek naar de identiteit van een virtuele gemeenschap achter de weblog. Dat is nog redelijk te doen, afgezien van het feit dat je over identiteit alleen al een scriptie kan schrijven. Het probleem ligt meer bij de vraag die ik daarna stel: “Hoe zorgt de webloginterface, zowel de graphical user interface als de software interface, ervoor dat de virtuele gemeenschap een eigen identiteit creeert.” Voorlopig bijt ik me nog even vast in Stuart Hall en betrek ik dit op de beide interfaces en de virtuele gemeenschap. Hopelijk ben ik straks tevreden.
Wish me luck.

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

Bas heeft het maar zwaar he!

Wybe

06/24/2004

De software blijft verborgen voor de gemeenschap toch? Dat heeft er dan toch niet veel mee te maken? Behalve dan hoe snel het zooitje is.
Daarnaast is het de content op de log die volgens mij de gemeenschap vormt.

FDL

06/24/2004

De content wordt gevormd door de interface. Daarbij hebben de bezoekers de mogelijkheid om te reageren en hiermee binnen de virtuele gemeenschap zichzelf een plaats te geven. De ‘reageerformulieren’, waar jij je berichten ook mee neerzet, worden door de interface bij elkaar gehouden en zorgt het voor de mogelijkheid tot reageren.
Daarbij is het ook zo dat ik twee weblogprogramma’s vergelijk. Blogger en Movable Type. Met blogger is veel minder mogelijk, qua stijl en uiterlijk. Met Movable Type is het makkelijker een eigen design te maken waardoor men zich sneller identificeert met de website en virtuele gemeenschap rondom de website.
Denk aan retecool: mogelijkheid tot uploaden van fotofucks. —> door de interface erachter en de software.
Denk aan volkomenkut: mailen van leuke links, –> links die bij ‘volkomenkut’ horen worden gemaild, waardoor de indentiteit, van te voren vastgelegd door de eigenaren van de weblogs, ook door de bezoekers wordt gecreeerd.
oef .. ik hoop dat je het nog snapt …

base

06/24/2004

ga ff interessant lopen doen FDL 😛

gIOrgIO

06/24/2004

Wat doe jij hier dan ?

FDL

06/24/2004

Whaoaahahaha

base

06/24/2004