Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Marketing & Weblogs

12/16/2004

Ik zie net tot mijn verbazing op Geenstijl dat de ‘ads van Google’, nu verwerkt zijn in een ‘first post’. Waar eerst de reclame nog boven deze reacties te vinden was, zie je nu een bericht van de ‘stijlloze adverteerder’. Erg slim gedaan.
Het deed me een beetje denken aan dit bericht van Marketingfacts.nl, waar Emerce een bericht plaatst wat eigenlijk reclame is. Weliswaar met ‘advertorial’ erboven, maar toch sluipt het meer en meer tussen je ‘normale’ berichten.
Toch moeten we wel oppassen dat deze manier van reclame maken niet volledig in berichten op grote ‘invloedrijke’ weblogs terugkomt. De ‘waarde’ van de weblogs verdwijnt dan naar mijn mening volledig en niets is meer zeker. Maar dat is bij weblogs toch altijd even goed opletten, aangezien weblogs graag op geruchten en achterklap af gaan.
Wat denken jullie van deze marketingstrategieën?
* Update 19 december *
De discussie is opgepikt en vervolgt zich op Marketingfacts.nl. Erg interessant!

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

Ik lees tegenwoordig alleen nog maar NOS nieuws. Daar heb je tenminste geen reclame shit ertussen en ze lullen ook geen onzin. 2 vliegen in 1 klap!
Die strategie vind ik trouwens dom, je jaagt op deze manier een hoop bezoekers weg en bezoekers gaan juist de adverteerders boycotten.
Weblogs hebben mijns inziens dus ook geen toekomst (sorry Bas :P), want ze hebben geld nodig zoals Lippes al zegt. Dat kunnen ze alleen innen door reclame of registratiekosten, wat weer bezoekers wegjaagt met alle gevolgen van dien.

Gold Striker

12/16/2004

Op deze manier vind ik het persoonlijk niet storend. Wanneer je bij de Volkskrant of het NRC Handelsblad gaat kijken, komen de knipperende reclame banners je ook tegemoet …
Daarbij ben ik wel met je eens dat het ‘echte’ nieuws … ( waarover nog over journalistieke waarde getwist kan worden ) van NOS of kranten ook bij mij wel bovenaan staan, wat nieuws ‘nieuws’ voorziening betreft.

base

12/16/2004

Tsjah, noem het een gevoel, maar de reclame van flabber vindt ik minder sluik dan die van geenstijl. Overigens heeft flabber het ook laten weten om te gaan doen.
Voordeel is wel dat je geen reacties krijgt met : “JAAA EERSTE !!!” want de eerste is altijd de reclame 😀
maja

FDL

12/16/2004

flabber heeft ook advertenties als logs eens in de zoveel tijd. Het stoort me daar niet, omdat het gewoon duidelijk wordt aangegeven als advertentie (ook de reden van de advertenties is duidelijk, want grote weblogs kosten dikke duiten aan serverpark)
Bij geenstijl zetten ze het bovenin standaard en is het niet echt superduidelijk dat het een advertentie is… daar kan ik me wel aan storen.

FDL

12/16/2004

Niet echt standaard …. want dit is de eerste keer dat ik het op ‘zo’n manier’ zie. Maar ik je voorbeeld van flabber vergelijkbaar met dat van geenstijl, aangezien er bij beide wel duidelijk wordt gemaakt, dat men reclame maakt door middel van een ‘reactie / post’. En inderdaad, een groot weblog kost veel geld, maar dat moet niet betekenen dat ze ‘sluip-reclame’ in berichten toevoegen.

base

12/16/2004

Even de advertenties van flabber: http://www.flabber.nl/category.php?id=34&flabberfpcookie_sid=b1d8b9e8183423ef6d84468add3fdc0d
Erg gericht op de doelgroep natuurlijk : ). Ik twijfel of ik dit minder vervelend vind, dan de reclame die geenstijl plaatst als ‘first post’. Als geenstijl consequent de eerste post als reclame neerzet, zie ik weinig problemen. Daarbij zet flabber deze advertenties ook op de ‘hoofdpagina’ en geenstijl doet dit niet. Kijken hoe het loopt ; )

base

12/16/2004