Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Pr0nderdag Nr. 15

12/02/2004

Goedemiddag,
deze dag een wat aangepaste Pr0nderdag door het overlijden van Prins Bernhard. Daarbij willen EPD en ik even stil staan bij de ‘wereldaidsdag’. Daarom een aantal links die de boodschap van deze dag duidelijk moeten maken en versterken.
Om de aandacht te krijgen voor aids in ontwikkelingslanden, zijn de afgelopen maanden verschillende scholen, bekende Nederlanders en stichtingen bezig geweest met de actie: Dance4life. Ook Jack Spijkerman deed een duit in het zakje met een twee-uur-durende uitzending van KopSpijkers. Het cabaret, in de vorm van Queen met ‘Don’t stop me now’ en ‘Hé Hallo’ van Luv, is weer hilarisch.
De rode lintjes, die betekenen dat je het aidsfonds steunt, schieten rond deze dag als paddenstoelen uit de grond. Dit is echt fantastisch en erg goed voor de aidsstichting. Maar je kan het natuurlijk overdrijven.

De letters AIDS staan voor: Acquired Immune Deficiency Syndrome. Dat betekent dat het een verworven (acquired) aandoeding is, waarbij het afweersysteem (immune) tekort schiet (deficiency) waardoor een complex van symptomen (sydrome) kan optreden. Bron: Klokhuis

Meer informatie over deze verschikkelijke ziekte, onderzoek naar aids en steun en onderzoek is hier te vinden.
Ik zou graag willen afsluiten met Nozzman, die weer een prima beeld schetst van het gebruik van het rode lintje.

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.