Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Spreekbuis van de NOS

10/26/2004

Ik lees net via Geenstijl, dat de NOS een ‘snackzapcommunitywebsite’ aan het ontwikkelen is, die ‘headlines’ gaat heten.
Jongeren willen niet als jongeren aangesproken worden, is één van de uitkomsten van onderzoek naar een mogelijk concept voor de website:

Bovendien willen ze kunnen kiezen uit korte overzichtjes, snack nieuws, en uitgebreidere onderwerpen, slow nieuws. Veel mensen, vooral jongeren, doen tegenwoordig aan multi-tasken: ze doen van alles tegelijk en gaan zappend door het leven. Snack nieuws hoort bij dat zap-gedrag. Bron: Spreekbuis

Zoals geenstijl al opmerkt, lijkt het verdacht veel op een afgietsel van FOK!. Ik ben erg benieuwd of jongeren massaal naar de interactieve en multimediale webcommunity zullen stromen. Het idee dat jongeren meer redactioneel werk gaan doen is naar mijn mening prima en sluit aan bij de positieve effecten die flabber en fok! hiermee hebben.
Kranten en nieuwssites missen zeker de link met de virtuele gemeenschappen, waar juist zoveel leuks en goeds mee te doen is. Dit is in ieder geval een stap in de goede richting.
Ik houd het in de gaten ; ) !

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

Ik vind juist dat de overeenkomst met Fok! ver te zoeken is, ondanks wat GS (of moet ik zeggen -edit-) graag wil doen voorkomen. De NOS heeft al langer plannen om jongeren aan te spreken met nieuws.

Jeroen

10/26/2004

Ehm .. kun je iets duidelijker specificeren wat dan anders is in het verhaal? Beide zijn een medium om via de gemeenschap nieuws te leveren, om vervolgens discussie te creëren die wordt gevoedt door diezelfde gemeenschap. Alleen bij de NOS site, zoals ik het begrijp, staat er een professionele redactie achter de gemeenschap.

base

10/26/2004

Juist, dat vind ik toch een behoorlijk verschil. Ik vind het juist goed dat de NOS zich meer richt op jongeren, zodat ook zij kennismaken met (min of meer) neutraal nieuws, anders dan fok! en GS. Quote van een reactie van Webwereld:
Tja waarom niet nog meer belastinggeld uitgeven aan een service die nu al gratis via het internet worden aangeboden door vrijwilligers?
Er zijn inmidels tientallen nieuwssites (fokzine.nl, geenstijl.nl, zqcentral.com e.a.) en de vele (oudere) jongeren weten die prima te vinden.

Jeroen

10/26/2004

Dus jij gaat vooral voor de prof. redactie achter het nieuws wat wordt gebracht ? Een soort Nu.nl, alleen dan in een ‘zap-snack-cultuur’ ?

base

10/26/2004

Hmmm…zo up-to-date als fok, zo snel/clean als nu.nl en dan ook nog met de kwaliteitsgarantie van teletekst. Niks mis mee!
……..oh wacht, ze willen jongeren bij het nieuws betrekken. Dag kwaliteit/discussie, hello flame-wars en Godwin’s Law.

EPD

10/26/2004

hahaahah ; ) , EPD is weer helder als altijd.

base

10/26/2004

Tuurlijk gaat het over de proffesionaliteit van de nieuwe site. Het is de NOS, samen met het ANP en teletekst de beste nieuwsbrenger.
En Ruud, sorry EPD, als de site goed beheerd wordt, dan kunnen de minpunten opgelost worden. Ik ga maar eens solliciteren bij de NOS.

Jeroen

10/26/2004

Ehm .. vergeet dan niet de spellingscontrole te gebruiken ; ). Mooi voorbeeld van ‘snelle zapteksten’. Doet me een beetje denken aan een post op retecool : http://retecool.com/comments.php?id=P3614_0_1_0_C
: )

base

10/26/2004

Ah joh.
Je link opend niet in een niew scherm.

Jeroen

10/26/2004

Jep i know, de plug-in hiervoor werkte niet. : ( too bad!

base

10/26/2004