Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Tonino en Neukia

10/11/2004

Neukia heeft informatie van een ‘hacker’ op de weblog geplaatst. Het ging hier om e-mails en e-mailinformatie van de Amsterdamse Officier van Justitie, Tonino. Eerder deze week was Tonino al in het nieuws, omdat hij zijn computer gewoon buiten op de stoep had gezet. Vandaag is deze door Peter R. teruggebracht naar justitie.
De tekst nu op neukia:

Wat begon met een log waarmee we onze bezoekers wel even zouden entertainen – ongeacht of het nou gephotoshopt was of niet – eindigde met Neukia.nl in het NOS journaal. Zonder na te denken bij de consequenties van het plaatsen van de brief en de screenshots publiceerden we alles wat we in onze handen kregen van een hacker die schuil gaat onder de nick ‘countzer0’.
Inmiddels was de situatie dusdanig geëscaleerd dat ik – hbeez – heb besloten om de KLPD te contacteren. De situatie is uitgelegd, en we verlenen onze volledige medewerking zodat de hacker van de e-mail account van de heer Tonino, countzer0, verantwoordelijkheid kan nemen voor z’n daden.
Een gekke gewaarwording om van Peter R. de Vries te horen dat de informatie die wij – als klein weblog – over de officier van justitie hebben gepubliceerd wel degelijk klopte. Wat begon met een grap is inmiddels niet meer om te lachen. Onze oprechte excuses gaan dan ook naar de heer Tonino. We wensen hem veel sterkte en hopen dat naïviteit niet de reden is dat Neukia voor altijd offline gaat.
– hbeez, namens de Neukia-crew
Bron: Neukia.nl

Ik ben erg benieuwd wat voor stappen er ondernomen worden tegen Neukia en Tonino. Momenteel is er in de weblogwereld veel informatie en debat over dit onderwerp aanwezig.
* Update * Volkomenkut.com meldt de ‘hacker’ te hebben gevonden.
* Update 2 (12-10-’04) *
Tonino is opgestapt als officier van justitie naar aanleiding van de computerzaken.

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

Ik geloofde Neukia in het begin gewoon niet. Een officier van justitie die een zonner-account gebruikt? Het leek mij een dikke vette hoax.

Jeroen

10/11/2004

idd, ik dacht er ook al niet zoveel van. Maar zo loopt het toch wel aardig uit de hand. Persvrijheid is niet zo heel groot voor een weblog :P. Kijken hoe het loopt.

base

10/11/2004

Maak jij eens wat hectiek op je Site, Bas!
Kom jezelf in het nieuws en krijg je nog meer bezoekers ook 😉
Zoiets:
Prinses Laurentien heeft zich een dag voor de doop van Claus jr. laten naaien door Xander de Buisonjé 🙂

Gold Striker

10/11/2004

Mister “Papparazzi” Gold Striker in Tha House : P.
Eerst foto’s of mailgegevens : P.

base

10/11/2004

“Zo Dood Als Een Neukia” ….
een metafoor die deze dagen wel vaker gehoord gaat worden en waarschijnlijk aan het rijtje van weblogwoordenboekwoorden en weblogspreekwoorden.
: ).

base

10/12/2004