Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Toolbar Suite

12/14/2004

Met de ‘MSN Toolbar Suite’ vind je alles snel en overal, aldus de slogan van dit nieuwe product van Microsoft. Een zoekfunctie die in je ‘desktop’ en in de mailprogramma’s Outlook en Express wordt geïntegreerd, waarmee heel je pc wordt afgestruind op de gevraagde zoekwoorden. Zelfs ‘attachements’ en e-mails worden meergenomen in de zoektocht. Ook promoot Microsoft ‘MSN search’ door middel van deze zoekmethode in het pakket op te nemen. De oorlog wordt steeds heviger tussen Google en Microsoft. Interessant voor de gebruikers, want bij beide ontwikkelaars komen leuke producten op de markt.
Een demo-tour van de ‘MSN Toolbar Suite’ is hier te vinden. Twee andere kenmerken van de ‘MSN Toolbar Suite’ zijn een ‘pop-up blocker’ en een ‘automatisch formulier’, dat al je informatie onthoudt met als beveiliging één wachtwoord:

Automatic form fill manages personal information and passwords.
Typing personal details into web forms can be a pain—and so can managing passwords for all the sites you go to. MSN Toolbar lets you save address, sign-in, and credit card information and fills out web forms for you. Password management means that signing in to websites is a breeze. Your personal information is safer because it is protected with a password you create. For more information, see About filling out forms on the Web. Bron: Microsoft Toolbar Help

Persoonlijk denk ik dat dit kenmerk niet zo heel geweldig is. Met één enkel wachtwoord een heleboel andere belangrijke informatie op je eigen computer beveiligen. Twee zaken die ik niet zo snel zou doen: Een heleboel belangrijke informatie met één wachtwoord beveiligen en belangrijke informatie, zoals je creditcard gegevens, op je computer opslaan. Twee zwakke plekken die voor mij een reden zijn, dit product niet te installeren. Aan de andere kant is de zoekfunctie wel weer een reden tot juichen en zou ik daar zeker voordeel uit halen. Ik kijk het in ieder geval nog even aan.
Initiator: Marketingfacts.
ps. voor de echte fanaten is hier een video te bewonderen van het ontwikkelingsproces van ‘MSN Desktop Search’. Ook wordt er actuele informatie op de weblog geplaatst.

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

Tja … maar zodra je zoveel ‘troep’ hebt, zoals jij het noemt, is het handig om zo snel mogelijk naar de desgewenste informatie te gaan. Zo hoef je niet 4 mappen in en allerlei onhandige en tijdrovende stappen te nemen. : )

base

12/14/2004

Dat automatisch formulier moet je toch uit kunnen schakelen lijkt me. Dan zou het dus wel geschikt zijn voor je 😉
Trouwens zoekfunctie…? Als je zo’n ding nodig hebt mag je wel dement zijn of er een puinhoop van maken op je pc. Iedereen weet toch wel waar hij zijn troep plaatst…?

Gold Striker

12/14/2004

Google heeft dat ook al, zo’n zoekfunctie, die is net zo snel op je comp als google op het web.
Google heeft ook googlemail, maar die 1 Gb kun je ook gebruiken als externe harde schijf met een plug-in.
En uiteraard heeft de googletoolbar ook een pop-up blocker.
Het lijkt mij dat msn een beetje achterloopt… (en dus ook verbasterd :-D)

FDL

12/15/2004

Hahah nee hoor ; ). Ik meld alleen wat ik interessant vind van alles wat komt kijken op het internet. Daarbij is het gewoon een tegenhanger van Google en zullen ze vast wel goed hebben gekeken naar de kenmerken van Google, om toch iets nieuws te bieden. : )

base

12/15/2004