Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Verbroedering door Polsbandjes

11/17/2004

Wat Lance kan, kunnen wij ook, hebben de initiatiefnemers van de ‘oranje polsband’ gedacht. Een groep bevriende cineasten, kunstenaars en journalisten kwamen met het idee om een oranje polsband te maken, waarop ‘respect2all‘ staat en welke dus bij moet dragen aan het gevoel van respect.

AMSTERDAM (ANP) – Iedereen die de behoefte voelt, kan vanaf volgende week ‘respect aan iedereen’ uitdragen. Dat kan dan doormiddel van een oranje polsbandje met de tekst Respect2All. Bekende Nederlandse voetballers, zangers, acteurs, entertainers en journalisten zullen het symbool van respect promoten.
De bandjes, vanaf begin volgende week op de markt, kosten 1 euro. Ongeveer 60 cent daarvan gaat naar goede doelen die ,,respect en tolerantie in Nederland bevorderen”. Bron: NRC Handelsblad

Een prima initiatief denk ik, alleen jammer dat de ‘hype’ er een beetje af is, omdat Lance Armstrong op deze manier al aandacht (en dus geld) kreeg voor onderzoek naar kanker.
thnx to drijfzand.

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

Een prima initiatief denk ik, alleen jammer dat de ‘hype’ er een beetje af is,
Dat is nou precies het jammere eigenlijk, de meeste mensen kopen zo’n bandje om er bij te horen en niet voor het goede doel…

FDL

11/17/2004

Goed punt FDL !
Ik ben het met je eens! Maar ik doelde ook meer op het verkopen van de bandjes om het goede doel te steunen. Ook al kopen mensen die bandjes ‘om er bij te horen’, toch steun je wel de goede doelen erachter. Dit gaat echter vooral op voor Lance Armstrong, jammer genoeg.
Het gaat bij de oranje bandjes inderdaad meer om de aandacht voor ‘respect’, dan dat het gaat om de doelen erachter. Er wordt personen aangesproken op het gevoel erachter en niet zo zeer de doelen . . .
Ik ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen in de samenleving.

base

11/17/2004

Ik ben wel benieuwd hoe een stichting “respect en tolerantie in Nederland” eigenlijk wil bevorderen? Een erg multicultureel tvspotje of een strakke website helpt volgens mij erg niet zoveel.

EPD

11/17/2004

Het is inderdaad bedenkelijk, maar ze moeten toch iets proberen om ‘het volk’ te bereiken. Een zeer lastige opgave … dat zeker !

base

11/17/2004