Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

American’s Army M.A. Thesis

07/12/2005 —

David Nieborg, cum laude afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht, heeft een perfecte scriptie (eigenlijk gewoon een heel boekwerk) geschreven over de computergame ‘American’s Army’.
David stelt dat er vier interacterende dimensies zijn binnen de game: die van advergame, edugame, propagame en test tool. Deze vier dimensies zorgen voor een uniek product!
Toch moet er wel een kanttekening geplaatst worden bij de uitwerking van deze succesvolle game:

Het succes van het spel stemt dan ook tot nadenken over het gebruik van games voor marketingdoeleinden, educatie, op verschillende niveaus als testmiddel en als propagandamiddel. De implicaties die het gevolg zijn van het toe-eigenen van een internationale gamecultuur, resulteert in een dynamische relatie tussen de autoritaire Amerikaanse strijdmachten en het open karakter van game communities en toont een verschuiving in de veranderende status van de representatie en simulatie van moderne oorlogsvoering. De uitgebreide multi-dimensionale analyse van een enkel spel, dient enerzijds als historiografie en documenteert de levenswandel van een steeds veranderd populair spel. Anderzijds biedt het aanknopingspunten en een raamwerk voor verder onderzoek. Bron: Master of Arts thesis – David B. Nieborg

David van harte gefeliciteerd met deze geweldige scriptie! En natuurlijk veel succes bij je nieuwe baan / opleiding!! Stiekem heb ik je ook al op Marketingfacts neergezet.

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

Hey, thanks man!! :-D. Eindelijk af, ik hoef jou natuurlijk niet te vertellen hoe blij je dan kan zijn.

Dave

07/12/2005