Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Bedrijfsplan achter GeenStijl

05/11/2005

Bertrand Weegenaar is bezig met een MBA-thesis over het commerciele aspect van weblogs! Business blogging vanuit wetenschappelijk perspectief! Op het weblog Staatsgeheim valt het volgende te lezen:

De man achter Blogmania is ‘in opdracht’ van GeenStijl bezig met een thesis over commercie en weblogs. Jawel, samen met Bertrand pakken het wetenschappelijk aan. Bron: Staatsgeheim.

Natuurlijk erg interessant! De probleemstelling van Bertrand is als volgt:

“De problematiek bij GeenStijl (in haar kielzog andere weblogs) is hoe de bekendheid en het succes om te zetten in een commercieel verantwoorde en op langere termijn financieel succesvolle organisatie. Formulering zou kunnen zijn: Hoe kan GeenStijl zijn bekendheid als kritische weblog gebruiken om een winstgevende organisatie met een lange termijnvisie te worden? Een generieke vraag die misschien relevant is: Hoe ziet een businessmodel voor weblogging eruit? Waar kan geld mee verdiend worden?” Bron: Staatsgeheim

De thesis van Bertrand kan natuurlijk online gevonden worden! Net als het aantal pagina’s die hij tot nu toe heeft geschreven. Meer van Bertrand kun je op zijn web-log lezen.

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

“Hoe kan GeenStijl zijn bekendheid als kritische weblog gebruiken om een winstgevende organisatie met een lange termijnvisie te worden? Een generieke vraag die….”
kan je daar mee aankomen? als ik dat doe wordt ik al afgefikt…
De vraag is juist niet algemeen, maar op geenstijl gemikt. Het zou iets in de trant moeten zijn van: Hoe kan een bekend kritisch weblog een winstorganisatie worden met een lange termijnvisie?
Die vraag wordt binnen het onderzoek dan beantwoord door het specifieke voorbeeld van GeenStijl te onderzoeken. Je mag een onderzoeksvraag nooit in een specifieke context stellen.
(althans op de VU)
😀

FDL

05/11/2005

Ik gok ook dat dit nog wel aangepast zal worden en dat Geenstijl als ‘case’ gaat dienen. In ieder geval iets om in de gaten te houden!

base

05/11/2005