Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Doctorandus of Master?

06/03/2005

Woensdag 1 juni heb ik mijn bul gehaald aan de Universiteit van Utrecht voor de opleiding Communicatie- & Informatiewetenschappen. In een gezellig klein zaaltje werden wat persoonlijke verhalen afgewisseld met geklap en lofgezang. Na alle plechtigheden zijn we op het terras gaan zitten, samen met het gezelschap van de man achter Gamespace. Uiteindelijk na een fles champagne nog ergens wat gaan eten en de avond gezellig afgesloten!
Een vraag die mij nog wel even te binnen schoot was: doctorandus of master? Heeft één van de twee nog een wezenlijk voordeel boven de ander bij bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken? Ik ben benieuwd naar jullie mening.
Ik zal in ieder geval mijn scriptie, “The Scanning Crowd”, aanstaande maandag op verbasterd presenteren!

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

ik ben voor Master. Kan het niet echt onderbouwen, behalve dan dat het een onderbuikgevoel is. En toekomstgericht: over 10 jaar weet niemand meer wat een drs. is…
Nog 3 maandjes, dan mag ik die titel ook voeren 😀

macfab

06/03/2005

dan ben ik 😛 voor drs. als er genoeg Masters zijn zou ik het gebruiken maar ik zou het risico niet willen lopen dat er iemand is die per ongeluk niet weet waar M.A. voor staat.
ps. bas zal je binnenkort wat leuke fotoos nog sturen en heb ook een stukje video van je uitreiking :0)!

Dave

06/03/2005

Oke dan!
Top!! Jet had me al wat foto’s gemaild en die waren erg leuk!

base

06/03/2005

Masters of Hardcore 🙂
Lijkt me duidelijk
FF serieus: Het boeit geen ene reet wat je voor je naam hebt staan. Het gaat erom wat je kan, en daar zegt die titel niets over. Bedrijven weten immers ook wel dat de grootste boerenlul zo’n titel simpel kan binnenhalen, dus die gaan gewoon op het sollicitatiegesprek af.

Gold Striker

06/04/2005

Ehm … simpel ?

base

06/04/2005

Bas, ik gebruik beide. In Nederland drs. en voor internationale contacten MSc (mijn opleiding is ge-upgrade dit jaar). Er zijn overigens maar heel weinig plekken waar ik m’n titel gebruik. Als je solliciteert dan zou ik per bedrijf bekijken welke variant je gebruikt.

Elmine

06/04/2005

Ge-upgrade! Dat is netjes : ).
Ik denk dat ik ook mijn titel weinig zal gebruiken, maar er staat zo makkelijk op je bul dat het voor doctorandus of master is. Ik ben dan erg benieuwd hoe het bedrijfsleven tegen deze titels aankijkt. Ben met je eens dat dit per bedrijf zal verschillen.

base

06/04/2005

Sommige opleidingen zijn simpel af te ronden idd 🙂 Ik zeg niet dat jouwe daar één van is hoor 😛
Oja, zag Dekker gister nog in Ruysdael met z’n maatjes.

Gold Striker

06/05/2005

Helaas is een Master of Arts in het buitenland bijna niets waard. Daar gaat het om de MSc…

Spuyt12

06/06/2005

Daar moet ik me dan nog even in verdiepen. Hopelijk wordt mijn opleiding ook ‘ge-upgrade’, net als die van Elmine.

base

06/06/2005

Interessante vraag – ben zelf ook net klaar met mijn studie in Denemarken – enn 5 jarige universiteit (informatie en media wetenschap) Hier en overig grotendeels in heel europa noemen wij het Baqchelor en Master en og kandidaat Magister … veel succes

frank

11/28/2005