Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Games als de nieuwe kroeg

08/17/2005 —

In mijn scriptie sprak ik al over de publieke sfeer van weblogs en vergeleek ik ze met de koffiehuizen uit de achttiende eeuw. Mensen uit de stad of het dorp kwamen bijeen in de kroeg of het koffiehuis om te spreken over allerlei actuele onderwerpen. Deze sociale omgeving wordt volgens anderen ook door games tot stand gebracht.
The Guardian Games blog heeft nu een discussie online gezet die gehouden werd op het Edinburgh Interactive Entertainment Festival. Verschillende ontwikkelaars van ‘online werelden’ spraken over de mogelijkheid van games als een nieuw soort sociaal speelveld of kroeg.

In Korea, the gamers play online games together. It’s a social replacement. It’s a way for non-social people to socialise. They’ve even started developing games for bored girlfriends of the guys who’re playing Starcraft with their mates. Bron: The Guardian Games Blog – Jeremy Gaffney

Zijn games in staat om deze sociale rol te vervullen? Is het virtuele leven zo’n grote rol gaan spelen in de wereld van mensen? En wat heeft deze ‘virtuele persoonlijkheid’ hetzelfde als de eigenschappen die de persoon in het echt leven heeft. Mogen we dit wel vergelijken?
Een erg interessante discussie!! Wat vinden jullie?

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

Of je nou liever je leven leeft via een game, of gewoon in de ‘werkelijkheid’ (missch zitten we wel in de matrix) het maakt mij niet uit, als je er maar gelukkig bent.
Prima toch als je niet tevreden bent met wie je bent, en in een game wel kunt zijn wie je wil zijn ?
En dan verkoop je je speciale wapen voor een paar ton op e-bay en kun je je zelf nog onderhouden ook 🙂

FDL

08/17/2005

Uit dit bericht blijkt dat mensen erg hechten aan sociaal contact, ook in vormen die niet meteen voor de hand liggen.
Maar kan je dit vergelijken met gespecialiseerde weblogs en hun koffiehuisgevoel?
Hebben weblogs een voorsprong op andere sociale gemeenschappen wanneer het aankomt op het vormen en bespreken van een publieke sfeer, of kan het subforum ‘poiltiek’ op een of andere gamesite hetzelfde (of misschien zelfs meer) bereiken?

epd

08/19/2005