Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Geld verdienen met weblogs, een aantal tips

04/04/2005

Michiel Frackers zet op zijn ‘kladblog’ een aantal tips uiteen om geld te verdienen met je weblog.
Bijvoorbeeld:

1. schrijf over een onderwerp waar je denkt iets van te weten en waar je graag over schrijft. Niets ergers dan een gortdroog, emotieloos weblog met de diepgang van een surfplank, alleen maar gemaakt omdat de makers speculeren op een mogelijk lucratieve advertentiemarkt. Daarvoor zijn er al computertijdschriften en vakbladen.

7. Nederlanders tippen slecht; vergeet dus de in Amerika gangbare ‘tip jars’ waarbij fans spontane bijdragen doen om je loggende leven te financieren.

8. de komende jaren zullen 99.9% van de weblogs die denken serieus omzet te kunnen maken, zich daarin serieus vergissen. Als je de tijd en inspanning uitrekent in omzet per gewerkt uur, kan vakken vullen bij de Aldi nog lucratiever blijken. Maar als je het leuk vindt om te doen en in elk geval wat kosten hoopt terug te verdienen, zijn er absoluut mogelijkheden. Bron: Michiel Frackers Kladblog

Ook verwijst Michiel naar een artikel bij ‘Probloggers’, ‘Blogging for Dollars‘. Natuurlijk zijn er meer mensen die geld proberen te verdienen met het webloggen.

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.