Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Hugms, knuffelen met je mobiele telefoon

03/30/2005

Mark Argo is een student aan de universiteit van New York en heeft met ‘mobjects‘ zijn masterthesis voor het Interactive Telecommunications Program.

The project looks at the ways in which the mobile phone has affected us from a humanistic point of view. How has it changed the attitudes of our communication? How has it changed our relationship to loved ones? I set out to develop several devices that would treat the mobile phone purely as a modem/radio, something that gets us connected. Each mobject would personalize a message or emotion, offering different interfaces for our most intimate technology-mediated relationships. Bron: Mark Argo – Mobjects

Eén van zijn mobjects is de Hugms, een apparaat waarmee je een op afstand een geliefd persoon kan knuffelen met behulp van je mobiele telefoon.


Met behulp van sensoren leest de ‘hugm’ hoe hard en lang je knijpt, waarna gebaseerd op je knuffel een tekstbericht wordt samengesteld. Dit wordt vervolgens als smsje verstuurd naar de persoon die je wilt virtueel knuffelen. Ook met behulp van licht en kleur geeft de ‘hugm’ aan welke knuffel wordt ontvangen. De ‘hugm’ staat door middel van bluetooth in contact met je mobiele telefoon. Een filmpje laat duidelijk zien hoe het in zijn werk gaat.
Mark Argo heeft met de ‘Hugm’ een leuk en interessant idee aangedragen en uitgewerkt. Zijn denkwijze over mobiele telefoons en sociaal contact is erg innovatief en ik ben dan ook erg benieuwd naar andere projecten van zijn hand en van collega-studenten.
Smartmobs wijst mij nog op een andere gebruik van mobiele technologie: AwareFashion, kleding die de digitale en sociale omgeving aanvoelt. Hierop sluit de masterthesis, Mass Distraction, van Agnelli Davide en Drori Tal prima aan. Hier staat mobiele beller en de omgeving om hem heen centraal. Er wordt nu interactie gezocht met de personen om de beller heen door middel van kleding. Bekijk de presentatie (.pdf, 81kb) van dit geweldige idee.

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

Kijk als dat geen mooi voorbeeld is voor de Experience Economy! Mooi. Ik ga naar deze posting verwijzen. Complimenten!

Hans Mestrum

03/31/2005