Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

K-oZ Collective wint Rob Acda Award 2005

04/16/2005K-oZ Collective heeft gister in het patronaat te Haarlem de sterren van de hemel gespeeld en een spetterend optreden neergezet. Dit alles in het kader van de Rob Acda Award finale, welke ze uiteindelijk gewonnen hebben. Gefeliciteerd, het was echt een topoptreden!
Ze hebben met hun eerste podiumplaats diverse prijzen gewonnen, zoals het openingsoptreden op Bevrijdingspop, een optreden op het Indian Summer Festival en een finaleplaats op Noord-Hollands Glorie. Dus genoeg optredens waar je deze funk-jazz-hiphop band nog kan bewonderen!


Wat zei de finalejury, bestaande uit programmeurs van podia en festivals, boekers, popjournalisten, artiesten etc., over K-oZ Collective:

“Het gebruik van een viool en een staande bas is origineel, K-oZ Collective kan echter meer met deze bijzondere bezetting. Gezellige gogoband, met elementjes uit funk, dub en reggae. De band is niet zo strak maar speltechnisch ruim voldoende. Eindelijk een ondersteunende bassist, en de accenten van de gitarist, de keyboards en de scratcher houden het helder. Helaas is de rapper slecht te verstaan, en geven de bandleden elkaar niet altijd genoeg ruimte. Nummers liggen goed in het gehoor, lekkere grooves, lekkere fonke nummers. De details geven een goede invulling, maar in de tempo kan meer variatie, meer breaks. K-oZ Collective staat spontaan, overtuigend en enthousiast op het podium, als ware crowdpleasers weten ze het publiek goed mee te krijgen. Misschien nog iets meer structuur, verstaanbaarheid en ruimte, maar dan kan deze band in de hele regio de pannen van het dak spelen.” Bron: Patronaat

Ken je K-oZ Collective nog niet en ben je toch wel benieuwd naar de muziek, download dan hier een aantal nummers. Ben je meer een lezer dan kun je je verdiepen in de oorsprong van de band.

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

Wel gaaf dat ze gewonnen hebben

FDL

04/17/2005

Ja echt super inderdaad! Bevrijdingspop waarschijnlijk weer naar ze kijken.

base

04/17/2005

Muziek klinkt goed. Alleen Nederlandse hiphop blijft altijd een beetje…knullig. Vind ik.

eva

04/17/2005

Ben ik wel ergens met je eens … maar dit ‘loopt’ wel lekker .. en de teksten zijn erg goed. : )

base

04/17/2005