Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Money Making Weblogs

01/24/2005

Marketingfacts had er al een passende comic bij: Geld verdienen met weblogs. John Hawkings van Right Wing News heeft weergegeven hoeveel de volgende ‘grote’ weblogs via ‘blogads’ ongeveer verdienen per week. Dit kan door het open systeem van Blogads.

Gross Advertising Revenue Per Week — A Rough, Probably High Estimate

Daily Kos: $6800
Talking Points Memo: $2900
Instapundit: $2125
Eschaton: $2000
Andrew Sullivan: $2400
Hugh Hewitt: 1500
Political Animal: $1430
The Smirking Chimp: $1350
Wonkette: 1150
Political Wire: 1100
MyDD: $1000
Little Green Footballs: $1000
Wizbang!: $950
Power Line: $900
The Raw Story: 597
Matthew Yglesias: 510

Bron: John Hawkings – Right Wing News

Als ik deze cijfers moet geloven, dan is er dus wel degelijk brood op de plank te krijgen met behulp van een populaire weblog die met veel aandacht bij wordt gehouden. Ook al zijn deze cijfers over de top, dan stroomt er nog redelijk wat geld richting de grote weblogs. Nooit gedacht dat webloggen zo winstgevend kan zijn.

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

Interessant lijstje; ik heb deze enkele maanden geleden ook eens gemaakt en toen de kosten/inkomsten afgezet tov aantal unieke bezoekers. Als je dat vertaald naar de Nederlandse markt zijn er hier slechts enkele die het beleg op de boterham kunnen verdienen met bloggen. Het standaardadvertentiemodel gaat volgens mij dan ook niet werken voor weblogs.
Just my two cents…

mf

01/24/2005

Dat ben ik met je eens. Maar juist dat standaardadvertentiemodel wordt bij de grote Nederlandse weblogs slim aangepast. Persoonlijk denk ik dat Nederlandse weblogs op een erg slimme manier reclame maken en afwegen welke adverteerders passen bij de weblog en de achterban. Als voorbeeld: Geenstijl, die met absurde en pakkende speurders prima reclame maakt en welke, naar mijn mening, niet echt storend zijn voor de achterban.

base

01/24/2005