Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Muziekstokje

01/10/2005

Eva heeft mij het ‘muziekstokkie’ gegeven. Hierbij dan ook mijn antwoorden op de vragen van het stokje.
1. Wat is het totale grootte aan muziekbestanden op je computer?
1,62 GB (1.740.248.408 bytes) Vooral een verzameling van allerlei nummers van bands waar je geen hele cd van wilt hebben. Ook veel muziek van cross-over bands die door middel van internet hun nummers verspreiden. Zit vaak erg mooi spul bij.
2. Wat is je laatste gekochte CD?
Dr. John, met “Going’ Back To New Orleans“. Een jazz-funk-blues pianist die met deze cd de New Orleans Blues uit je boxen laat knallen.
3. Wat is letterlijk het laatst geluisterde nummer voordat je dit bericht las?
Pff, na 14 uur in een auto te hebben gezeten vanuit de wintersport, heb ik veel nummers voorbij horen komen. Ik gok dat het iets is van Paul Simon van de LP/CD ‘Graceland‘.
4. Geef 6 nummers door die je heel vaak luistert, of die veel voor je betekenen, en waarom?
In willekeurige volgorde:
Jeff Buckley: “Hallelujah”. Ik ken veel uitvoeringen van dit nummmer, maar toch blijft deze er flink boven uit steken. Een zeer mooie stem, goede timing en een subliem gitaarspel. Rond de dood van Theo van Gogh gespeeld …. en dat gaat je niet in de koude kleren zitten.
Jimi Hendrix: “Little Wing”. Wederom mooi gitaarspel van een virtuoos. Een nummer wat eigenlijk altijd in mijn top 10 staat. Daarbij speel ik hem zelf ook met de band. Stiekem zet ik hier ook ‘The Wind Cries Mary’ bij.
Manu Chao: “Esperanza”. Eigenlijk de hele cd. Wanneer ik ‘s ochtends begin met schrijven aan mijn scriptie, is deze cd, naast een kopje koffie, een prima start!
Karpatt: “Des Gnous pour de Pelles”. Een Franse band die tijdens het ‘Francofolies-festival’ in La Rochelle (Frankrijk) in een kroegje optrad. Een mooi samenspel van de Franse ‘chanson’, gitaarspel á la Django Rheinhardt en vrolijke stemmen. Prima om de autowegen mee te trotseren.
Herman Brood: “Rock ‘N’ Roll Junkie”. Rauwe rock waarbij de artistieke ‘rock en roll cowboy’ Herman Brood zich van één van zijn artistieke kanten laat zien. Net als Jeff Buckley, die een stukje ging zwemmen in een ijskoude rivier en nooit meer is teruggevonden en Jimi Hendrix, die iets te veel snoepte van slaappillen, te snel dood gegaan.
DVD van Sting: “All This Time”. Wederom ga ik mijn boekje te buiten en zet ik een hele DVD/CD neer. Met dit kleine concert van Sting, op de dag dat twee vliegtuigen het WTC in New York doorboorden, wordt door emotie, de kracht van muziek en samenzijn een sterk concert neergezet. Muziek kan veel doen in slechte tijden.
5. Aan welke drie personen geef jij het ‘Muziekstokkie’ door, en waarom?
Aan Minitrue, Dave van Gamespace en aan Braadje, aangezien ik erg benieuwd ben naar de verschillende soorten muziek van deze personen en stiekem al wat denk te verwachten qua smaak. Verbaas me maar ; )

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

He fucking hell, dat ben ik man, ik wil best wel dat stokkie overnemen, maar meneertje base is het de bedoeling dat ik mijn antwoorden hier op het net knal, of moet ik ze op mijn eigen site hengsten?
hmmm, dan moet ik ook weer drie mensen gaan zoeken die dat stokkie overnemen zeker, ach wat leuk, een soort kettingstokje.
Ik hoor graag van u!

braadje

01/10/2005

Het is de bedoeling, tenminste… zoals ik dat begrijp …, dat je het op je eigen site neergooid. : )
En inderdaad moeten dan drie mensen het vervolgens overnemen en met het stokje gaan zwaaien.
Zet meneer DaveB er ook gewoon op, dan moet hij wel reageren. : )
ben benieuwd !!

base

01/10/2005

Op mijn eigen site, nou dat wordt vanavond dan pas, maar het gaat lukken…
daveB zit nu wel heel erg in finland, maar ik zal hem erbij zetten, ik kan ook niet anders, want ik ken heel weinig mensen met een weblog, ik ken eigenlijk heel weinig mensen…. :’-(

braadje

01/10/2005

Ik denk dat dat wel meevalt : P. Maar ik heb ook even moeten denken wie ik wilde laten apporteren. Desnoods zet je er gewoon 1 neer ; ).
DaveB gaat maar even zijn best doen vanuit dat koude doch schone Finland. ; ).
Good luck : P

base

01/10/2005