Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Pionieren met weblogs

05/12/2005

Momenteel ben ik werkzaam bij het bedrijf P-I-M, Playcollective Interactive Marketing, te Haarlem. Hier hou ik mij in teamsverband bezig om weblogs in te zetten als netwerkmiddel. De weblog ‘haarlem.ondernemenenwerken.nl‘ is het eerste weblog dat op deze manier gepresenteerd wordt en heeft dan ook een voorbeeldfunctie.

Het weblog haarlem.ondernemenenwerken.nl heeft een redactie die wordt gevormd door Haarlemse ondernemers en werkers, gemeentelijke bestuurders, belangenbehartigers en commerciƫle adviseurs. Samen met de hoofdredacteur brengen zij het Haarlemse ondernemersklimaat in beeld en bieden zij actuele informatie voor (toekomstige) Haarlemse ondernemers.
Een interessante ontwikkeling is dat er steeds meer animo komt om het webloggen te proberen binnen een groep die niet zo snel geassocieerd zal worden met deze innovatieve digitale vorm van publiceren. Ik ben erg benieuwd waar ik nog meer door verrast zal worden! Op deze manier pionieren met weblogs is echt de moeite waard: het legt nieuwe mogelijkheden bloot en zet mij aan weer eens anders over het webloggen te denken. U hoort snel meer!

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

Nou lijkt een weblog mij nou niet het goede medium om iets als ‘ondernemen’ te promoten.
Weblogs kunnen natuurlijk vele vormen aannemen, maar om mensen te informeren over de Haarlemse middenstand is een internetsite toch meer voor de hand liggend?
Ik zie mensen niet dagelijks terugkomen en/of reageren….. maar goed, itt Bas ben ik geen expert.
veel succes met het project

epd

05/12/2005

Denk vooral aan het woordje ‘netwerk’ epd ; )
En natuurlijk is dit, zoals het bericht al zegt, een pioniersfase waarin wij ook nog aan het zoeken zijn naar de beste vormen. Gelukkig zijn we al aardig ver met de ideƫen achter de weblog om dit plan te ondersteunen!

base

05/12/2005

Ik ben natuurlijk helemaal geen expert op internet gebeid, maar iig gefeliciteerd met je baan. Werken is altijd beter dan thuiszitten.
Wouter

Wouter

05/13/2005

Misschien is het een idee om een online-benchmark op te zetten. Een weblog waar ondernemers met elkaar kunnen discusieren over kostprijzen, reclame-technieken, acties enzovoort. Daarbij dient wel een punt van aandacht geschonken te worden aan de identificatie van de deelnemers, dat er niet een “faker” tussen zit die de boel flest. Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat sommige ondernemers, uit concurrentieoverwegingen, liever anoniem blijven.

Snowwise

05/16/2005