Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Post-button diep wegstoppen voor kwaliteit berichten?

04/12/2005

In het boek ‘Design for Community‘ doet Derek M. Powazek uit de doeken hoe je op de juiste manier een ruimte voor een gemeenschap construeert. Hij legt daarbij drie, naar eigen zeggen, fundamentele regels uit die nodig zijn voor een succesvolle gemeenschapgeoriënteerde website. Eén daarvan vind ik erg opmerkelijk!
Powazek stelt namelijk dat we de ‘post-button’ zo ver mogelijk moeten wegstoppen om een betere kwaliteit aan reacties en berichten te krijgen:

When i say ‘bury the post button’, I mean this: Go to the front door of your site and start clicking. Take the most direct path to the post button — the button that a user would click to commit his post to your site. Count the clicks it takes to get from the start to finish. The more clicks it takes, the better the posts will be.
In my experience with community features, I have observed a proportional relationship to the distance that the post button is from the front door of the site and the quality of conversation on the site. The farther away it is, the better it gets. Bron: Derek M. Powazek – Design for Community

De gedachte achter deze werkwijze is dat personen die minder betrokken zijn met het onderwerp de moeite niet nemen om de lange weg te bewandelen om uiteindelijk een reactie te plaatsen. Hierbij werkt de inhoud als een filter.
Wanneer ik dit toespits op weblogs dan merk ik dat de vlieger hier niet opgaat. Persoonlijk vind ik dat een weblog pas een weblog is als er mogelijkheid tot reageren bestaat en dan moet je de ‘post-button’ niet ver weg stoppen. Maar zijn weblogs dan zo ‘oppervlakkig’ en filtert de inhoud niet al het publiek? Ik denk dat de inhoud bij weblogs juist een begrenzing aan kan geven van het publiek, wat terugkomt voor de ideeën en visie van de eigenaar en de onderwerpen die worden aangesneden.
Natuurlijk is er ook de vraag of weblogs wel gericht zijn om een virtuele gemeenschap te construeren. Erg interessante materie dat dicht bij mijn scriptie-ideeën komt. “The Scanning Crowd”, mijn weblogvisie, scant dan ook meer informatie dan dat er daadwerkelijk geparticipeerd wordt op weblogs. Informatie staat op nummer één en daarna pas participatie.
Ik zal mijn scriptie waarschijnlijk in mei presenteren op mijn website en weblog, waardoor mijn ideeën van “The Scanning Crowd” openbaar worden en hopelijk bijdragen aan dit innovatieve wetenschapsgebied!

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

comments

“Hierbij werkt de inhoud als een filter”
neeee, het wegstoppen van de post-button werkt als een filter voor de inhoud van de reacties.
Jij bent van mening dat de inhoud van de weblogs een filter zijn voor de inhoud van de reacties
Ik denk dat een IP-ban beter werkt 🙂

FDL

04/13/2005