Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Screenieboppers, children of chaos & screenagers

04/16/2006 —

Ben jij een screeniebopper? Onlangs heeft een Australisch onderzoek uitgewezen dat 1 op de 10 Australische kinderen meer dan drie uur per dag video games spelen en dat de zogenaamde ‘screenieboppers’ zo’n 27 procent van hun tijd, naast slapen, besteden voor een scherm. Dat maakt mij dus ook een screeniebopper ;-).
Natuurlijk waren er al eerder mooie termen voor dit soort soortgelijke veranderingen in de levenswijze van kinderen. Douglas Rushkoff schreef al in 1997 over ‘screenagers‘ en ‘children of chaos’. Een mooie uitleg van de ‘children of chaos’ vond ik bij het NRC:

Op grond van zijn nieuwste boek, Children of Chaos, mag hij menig nieuwe opdracht van verbijsterde handelaren verwachten, want daarin waagt hij zich aan zijn meest ambitieuze project totnutoe: een optimistische typologie van de moderne kids als een volgende fase in de menselijke evolutie. ‘Onze kinderen leiden ons in onze evolutie voorbij het lineaire denken, voorbij dualisme, mechanicisme, hierarchie├źn, metaforen en God zelf naar een dynamische, holistische, animistische, gewichtloze cultuur. Chaos is hun natuurlijke leefomgeving’, aldus Rushkoff. Bron: Sjoerd de Jong – NRC

Behoor jij tot de ‘children of chaos’ … of meer tot de ‘screenieboppers’ … Ik geloof dat ik met alle mooie termen wel wat heb.
Links:
Screenager at Amazon.com
Childeren of chaos at rushkoff.com
Douglas Rushkoff Weblog
Spike Magazine speaks with Douglas Rushkoff – Lost in Translation
Thnx to kesatria van Ownage die het fenomeen ‘screenieboppers’ meldde.

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.