Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Get The Glass – The making of

10/12/2007 —


In de flashgame Get the Glass moet je de familie Adachi zo snel mogelijk naar Fort Fridge zien te leiden zonder gepakt te worden. Dit alles om ‘The Glass’ te bemachtigen … want de familie kan niet zonder melk natuurlijk. Het aantal ogen op de dobbelsteen geeft aan hoe veel ‘hokjes’ je verder mag op de ganzenbord weg. Uiteraard kan je door het pakken van een verkeerde kaart plaatsen of het verliezen van een minigame teruggezet worden waardoor de politie je dichter op de hielen zit. Ik kan je verklappen dat het echt nog niet zo makkelijk is om uiteindelijk bij Fort Fridge te komen.
De game draait al een flinke tijd en is zeker de moeite waard! Een echt flash meesterwerk! Spelen en genieten dus.
Maar achter een mooie game zit vaak erg veel voorbereiding, inleving, bergen designs en code. Dit geldt dan ook zeker voor ‘Get The Glass’. Neem na het spelen van de game eens een kijkje bij ‘The making of – Get The Glass‘. Op welke personen is de familie Adachi gebaseerd, hoe zag het eiland er in de eerste schetsen uit en welk design is er gepresenteerd aan de klant?
Misschien wel het meest verwonderlijke is de totale creatie van het eiland in een schaalmodel. Een enorm bouwwerk waar menig miniatuurtreinmachinist vast jaloers op is. Tja … dat is net dat extra stapje doen voor de klant ;-).
Thnx to Renzo!

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.