Verbasterd

Verbasterd

innovative technology, cross and social media, guerilla, advertising, communities and games

You can scroll the shelf using and keys

Homeless Songs by Gerrit

01/01/2008 —

De nieuwe band Gerrit geeft zijn muziek gratis weg, in ruil voor een reactie. Maarliefst 4000 CD’s met ‘Homeless Songs’ zijn vorige week in Club Panama begonnen aan een reis over de wereld, op zoek naar een luisterend oor. Ze worden via een netwerk van vrienden vanuit Nederland in 15 wereldsteden verspreid.
De Homeless Songs vinden telkens een nieuwe luisteraar. De ontvanger van een CD wordt gevraagd zijn exemplaar te kopiƫren en door te geven aan vrienden, vreemden, of gewoon neer te leggen op een bijzondere plek. Op de site http://www.homeless-songs.com kan ook iedereen de tracks downloaden, zien waar de liedjes zijn beland, en vertellen mensen wat ze er van vinden. De meeste mensen zetten de muziek nu gewoon op hun i-Pod en geven vervolgens de CD door aan iemand anders. Wellicht vinden jullie het daarom leuk hier aandacht aan te besteden.
De Homeless Songs zijn aanstekelijke liedjes gespeeld door de groep Gerrit. Hun akoestische muziek klinkt warm, melangolisch en opzwepend. De groep is geformeerd rond de gitarist en songwriter Gerrit de Boer, voormalig bandleider van de band Jamesz, winnaar van de Dutch Jazzcompetition 2000. Jamesz en tourde met Bird award winnaar Toon Roos en zangeres Izaline Calister door binnen- en buitenland en speelde meerdere malen op het North Sea Jazz Festival. Bron: Boris Nauta

Geweldige manier om mooie muziek te verspreiden! Ben erg benieuwd of je straks struikelt over deze cd in een kroegje in Groningen, er spontaan tegenaan loopt in het concertgebouw van Berlijn of een exemplaar vindt op een bankje in het Vondelpark. Neem zeker een kijkje op de Homeless Songs website!

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.